nieuws

Breydel garandeert transparantie en duurzaamheid

Duurzaamheid & MVO

Breydel garandeert transparantie en duurzaamheid

Breydel lanceerde dinsdag 26 februari een charter waarin haar missie en visie verder worden aangescherpt. Het bepaalt het volledige proces van kweker tot op het bord. Respect voor het dier én verantwoord ondernemen in deze sector zijn cruciaal voor een duurzame toekomst.

Eerlijk, lokaal, enig, expert en fier: samen met de naam Breydel vormen deze vijf pijlers het woord ‘Beleef’. “Met de vijf pijlers willen we nog duidelijker ons engagement voor mens, milieu en dier uitdrukken. We hebben dus enkele belangrijke beslissingen genomen om ons productieproces hierop af te stemmen”, zegt zaakvoerder Ivan De Keyser (foto). “Wanneer mensen kiezen om een stukje vlees te eten, willen ze weten wat er op hun bord ligt. Onze expertise is het resultaat van 40 jaar rijke familiegeschiedenis. Breydelham en Breydelspek zijn dan ook door de VLAM erkend als streekproducten.”

Eerlijk

Breydel is Eerlijk. Dankzij haar doorgedreven transparante aanpak zorgt het bedrijf ervoor dat ieder stukje vlees 100% traceerbaar is: van in de stal tot op het bord. De Keyser: “Breydel is een open huis.”

Lokaal

Boerderijen in de onmiddellijke omgeving kweken speciaal en exclusief voor ons. Veevoeder wordt op de boerderij gemengd met lokale nevenstromen uit humane voeding. “Zo beperken we onze ecologische voetafdruk én verkleinen we de files. We steunen de lokale economie, bieden jobs aan in België en zetten als energie-efficiënt bedrijf voluit in op duurzaamheid. Het ganse proces van stal tot charcuterie situeert zich binnen een straal van 25 km”, aldus de zaakvoerder.

Enig

Een replica van een authentieke oven die in WOII door Amerikanen werd meegebracht tijdens de landing in Normandië is uniek. De Keyser: “Onze geheime kruidenmix geeft onze producten een ongeëvenaarde en unieke smaak: uniek gebakken, lekker kruidig. We combineren traditionele ambacht met duurzame moderne technieken. Onze normen qua voedselveiligheid gaan veel verder dan de wettelijke voorschriften.”

Expert

De Keyser: “We dagen onszelf voortdurend uit om een lekker en hoogkwalitatief product te creëren. Ons recept: we combineren uitstekende grondstoffen met de bezieling van onze medewerkers.”

Fier

“We zijn een familiebedrijf, waarbij ons management, onze werknemers, onze leveranciers én onze klanten fier deel uitmaken van de grote Breydelfamilie. Fier op alles van hier, maar ook met een brede blik op de wereld. Daarom steunen we met evenveel overtuiging zowel lokale sociale projecten als projecten in het Zuiden”, aldus De Keyser.

Voorbeeldrol

Zaakvoerder De Keyser stelt: “Het is mijn vaste overtuiging dat we een voorbeeldrol willen opnemen in hoe Belgische voedingsbedrijven omgaan met de uitdagingen van morgen. Dat start vanuit de bedrijfscultuur: ons management, onze gedreven werknemers, onze trouwe leveranciers én onze enthousiaste klanten maken deel uit van één grote Breydelfamilie.”

 

Reageer op dit artikel