nieuws

CoolBest verduurzaamt verpakking en fruit

Duurzaamheid & MVO

CoolBest verduurzaamt verpakking en fruit

De nieuwe plant-based verpakkingen van CoolBest gekoeld fruitsap verminderen de CO2-uitstoot van 1 liter verpakkingen met 43%, voor 1,5 liter zelfs ruim 50%. Een volgende stap is uitsluitend duurzaam fruit.

Met de overgang naar Signature verpakkingen van SIG zet CoolBest de volgende grote stap richting duurzaamheid. Het merk werkt al jaren intensief samen met de fruitleveranciers om duurzaam fruit te telen, dat wordt gebruikt in de sappen. Ook aan de plant-based verpakkingen werd achter de schermen lange tijd gewerkt voordat ze daadwerkelijk in gebruik konden worden genomen.

Makkelijker gezegd dan gedaan

“Verduurzamen is gemakkelijker gezegd, dan gedaan. De trajecten om onze fruitteelt volledig duurzaam te maken in landen als Brazilië, nemen jaren in beslag. Voor onze verpakkingen zetten wij nu een grote stap door de plastic lagen (die in alle drankkartons zitten) te vervangen door plant-based plastic. Wij hebben gekozen voor plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van houtresten: tallolie. Dit is een restproduct”, zegt Sabine Blom, Marketing Manager bij CoolBest.

Tweede leven

Blom: “Door er nieuw materiaal van te maken krijgt het een tweede leven en hoeven wij niet eerst iets te produceren, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld rietsuiker. Door plant-based plastic voor onze pakken in te kopen, verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Conventioneel plastic wordt van petroleum gemaakt, een fossiele brandstof die op een gegeven moment op raakt. Ons volgende doel is om in 2020 alleen nog maar 100% duurzaam geteeld fruit te gebruiken.”

Duurzaam fruit

De volgende doelstelling van CoolBest is om uitsluitend duurzaam fruit te gebruiken. Het bedrijf werkt intensief samen met de leverancier om fruit te telen met aandacht voor het milieu. Onder andere door ervoor te zorgen dat de grond niet uitgeput wordt. Minstens zo belangrijk vindt het merk dat haar boeren een eerlijke behandeling krijgen. CoolBest betaalt een eerlijke prijs voor het fruit en zorgt dat het personeel werkt onder goede arbeidsomstandigheden. De sinaasappels, kersen en aardbeien zijn al 100% duurzaam. Het streven is om in 2020 alle fruitsoorten volledig duurzaam te telen.

 

Reageer op dit artikel