nieuws

Food Future Event: Wat kan de food leren van de ruimtevaart over circulair produceren?

Duurzaamheid & MVO

Belgisch kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen zal tijdens het Food Future Event vertellen wat de foodindustrie kan leren van de ruimtevaart over de toekomst van voeding en met name over circulair produceren.

Angelo Vermeulen is een Belgisch kunstenaar en bioloog die als enige Europeaan door de NASA werd geselecteerd en later aangesteld als bemanningscommandant van HI-SEAS (Hawaii Space Exploration Analog and Simulation), een vier maanden durende nagebootste reis naar de planeet Mars.

Vermeulen was in 2009 mede-oprichter van SEAD (Space Ecologies Art and Design), een internationaal transdisciplinair collectief van kunstenaars, wetenschappers, engineers en activisten met als doel de toekomst te veranderen door kritisch na te denken en te experimenteren.

Tijdens de Food Friction conferentie vertelde Vermeulen over het concept transdisciplinair werken en waarom dat nodig is om noodzakelijke transities te bereiken, ook in food. Hij vertelde over Seeker. In dit project ontwikkelen de deelnemers een nieuw ontwerp voor een ruimteschip dat zichzelf kan onderhouden. Het gaat om experimenteren met technologische, ecologische en sociale systemen om de toekomst van de mens op aarde te herinterpreteren.

Hij ging ook dieper in op de gesimuleerde ruimtevaartmissie op Hawaï. Over het eten zei hij: “Efficiënt eten in de ruimte is gewenst maar eten uit tubes werkt niet voor langere tijd, iedereen miste toch textuur en smaak.”

Kom naar het Food Future Event om u te laten inspireren door de creativiteit van kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Foto's

Reageer op dit artikel