nieuws

Owens-Illinois moderniseert fabriek in Reims

Duurzaamheid & MVO

Owens-Illinois investeert meer dan €50 miljoen in de modernisering van zijn fabriek in Reims (Marne), Frankrijk. De glasverpakkingsproducent richt zich niet alleen op de champagne-, maar ook op de wijnmarkt in de Benelux.

“Dit is een strategische investering om onze positie in de Champagne-business te versterken,” zei Francois Pierrot, Country Group Executive, Zuidwest-Europa, voor O-I. “We kunnen onze klanten in het premium segment nog beter van dienst zijn door de toegenomen flexibiliteit van de fabriek en binnen het totale productienetwerk in Frankrijk.” Zodra de upgrade is afgerond, kan de fabriek in Reims flessen produceren in drie kleuren en in de volledige range van 0,2l tot en met Magnum-formaat.

Ook voor de wijnmarkt in de Benelux

Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits and Wines Benelux, bij O-I: “De geüpgrade Reims fabriek is ook ten gunste van de Benelux-markt voor premium wijnen, met name voor klanten die op zoek zijn naar toegevoegde waarde en diversificatie door een special ontwerp voor hun wijnflessen.”

Hightech

Met splinternieuwe hightech apparatuur, een nieuwe indeling en additionele technische innovaties, vergroot de fabriek zijn flexibiliteit, mogelijkheden en energie-efficiëntie. Het project omvat een volledige vernieuwing van een van de twee ovens van de fabriek, alsook gloednieuwe industriële apparatuur op de aangesloten productielijnen. Naar verwachting is de upgrade halverwege 2019 voltooid.

Duurzaamheidstrend

De upgrade is tevens een weerspiegeling van de aanhoudende duurzaamheidstrend en het duurzaamheidsstreven van O-I. Als een oneindig recyclebaar product is glas een kernelement van de circulaire economie. En O-I’s investering in een nieuwe, energie-efficiëntere oven en machines zal de milieuvoetafdruk van het bedrijf verder verlagen.

 

Foto's

Reageer op dit artikel