nieuws

Beyond Meat lanceert vegan burger bij Delhaize en AH

Duurzaamheid & MVO

Beyond Meat lanceert vegan burger bij Delhaize en AH

De vegan Beyond burger van Beyond Meat ziet er niet alleen uit als rundvlees, maar smaakt zo ook, eenmaal gebakken. “Dat was ook ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van het product”, zegt Ihab Leheta, directeur internationaal sales. “Binnenkort is het product te koop bij Delhaize en Albert Heijn.”

Ook de sappige smaak doet de consument denken aan een echter burger, maar niets is minder waar. Erwten zijn het belangrijkste ingrediënt in de Beyond Burger, waardoor het eiwitgehalte 20 gram bedraagt (een niet gebakken burger weegt 113,5 gram). De rode kleur is afkomstig van bieten, terwijl kokosolie en aardappelzetmeel voor de sappigheid van het product zorgen. De burger bevat geen soja, gluten, cholesterol en ggo’s.

Duurzaam

Ihab Leheta, directeur internationaal sales bij Beyond Meat: “Een uniek proces, dat we ontwikkelden, zorgt voor een herkenbare textuur. Extrusie speelt hierbij een belangrijke rol.” In vergelijking met een rundsburger wordt 99% minder water gebruikt, 90% minder broeikasgassen uitgestoten, 46% minder energie gebruikt en is 93% minder landbouwgrond nodig.

Delhaize en Albert Heijn

De Beyond Burger is vanaf 23 april verkrijgbaar bij 42 Albert Heijn supermarkten en vanaf 29 april bij 140 Delhaize winkels in België. De verkoopprijs zou 5,95 euro bedragen voor 2 vegan burgers. Wereldwijd is Beyond Meat actief in 15 landen, in zowel retail als food service, totaal 35 duizend verkooppunten. In België is de Beyond burger al enige tijd verkrijgbaar bij Ellis Burger.

Reageer op dit artikel