nieuws

Boodschappen doen met een diëtist

Duurzaamheid & MVO

Boodschappen doen met een diëtist

Elke zaterdag in mei kunnen duizend klanten in 24 Hypermarkten van Carrefour samen met een erkend diëtist hun winkelkarretje vullen. De retailer werkt samen met Partena Ziekenfonds.

Een diëtist van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) adviseert in de actiemaand mei gratis over gezonde en evenwichtige voeding en gaat ook in op concrete winkelvragen. Gezond shoppen is immers geen sinecure.

Tegenstrijdige berichten

Elke dag zijn er tegenstrijdige berichten te lezen over wat nu wel of niet gezond is, en etiketten lezen is helemaal niet zo makkelijk. “In 2014 was 18,6% van de totale bevolking obees en we zien dit stijgen. Het probleem start ook alsmaar vroeger: 20% van de Belgische jongeren tussen 12 en 18 jaar heeft overgewicht en 7% van hen is obees. Een gezonde levensstijl kan veel chronische ziektes vermijden, daarom is het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd hun menu kunnen samenstellen”, zegt Lynn Pellens, expert gezondheidspromotie van Partena Ziekenfonds. “Via deze actie willen voedingsadvies ook veel concreter maken. Zo kan je meteen de juiste dingen aankopen en aan de slag gaan.”

Seizoensgebonden fruit en groenten

Carrefour en Partena Ziekenfonds willen via deze actie de consumenten ook bewust maken van het belang van een duurzame keuze door te kiezen voor lokaal geteeld seizoensfruit en –groenten. In dat kader zet Carrefour zich via Actie 4 van haar platform Act for Food in om producten van Belgische oorsprong te bevoordelen. De retailer geeft voorrang aan Belgische producenten om de lokale economie te ondersteunen, de milieu-impact te verminderen en kwaliteitsproducten te garanderen.

 

Reageer op dit artikel