nieuws

Urban Crop Solutions neemt deel aan intergalactisch project

Duurzaamheid & MVO

Urban Crop Solutions neemt deel aan intergalactisch project

Binnen een intergalactisch onderzoeksproject van Puratos is Urban Crop Solutions verantwoordelijk voor de aanlevering van de plant groei-infrastructuur en voor de biologische ondersteuning van de onderzoeken naar het telen van gewassen in verticale landbouw omgevingen.

De ultieme droom van Urban Crop Solutions om ooit mensen op andere planeten te voorzien van verse en gezonde voeding komt verrassend snel dichtbij. De ‘Mars simulatie installatie’ ontwikkeld door Urban Crop Solutions en Puratos is gebouwd rond een ‘FarmFlex’ plant groei container die in zijn geheel een “biosfeer’ vormt: een hermetisch gesloten geheel waar planten en mensen in harmonie kunnen samenleven. Hierbij produceren de planten zuurstof voor de mensen en omgekeerd produceren de mensen de koolstofdioxide die nodig is voor de groei van de planten. Met zijn 255 kubieke meter is dit de tweede grootste volledig gecontroleerde biosfeer ter wereld (enkel China heeft een grotere namelijk de Lunar Palace met 550 kubiek). 

Plantgroei optimaliseren

Door de elementen van de plantgroei te optimaliseren zijn de plantbiologen van Urban Crop Solutions er in geslaagd om tarwe in de labo omgeving tot rijpheid te brengen binnen de 60 dagen in plaats van de gebruikelijke 120 dagen en dat met een fractie van het water dat in de vrije natuur nodig is (slechts 5%). Er worden in deze technologie geen insecticiden of herbiciden gebruikt, het resultaat is aldus honderd procent natuurlijk.

Mogelijkheden op Aarde

Uiteraard opent dit enorme mogelijkheden voor toepassingen op onze Aarde waarbij vooral de natuur zal gediend zijn. De verticale landbouw oplossingen van Urban Crop Solutions laten toe om zeer grote landbouw gebieden terug te schenken aan de natuur. Ook om voldoende verse en gezonde voeding te bieden in onherbergzame gebieden en het hoofd te bieden aan langdurige droogte: zeer actuele onderwerpen.

2030: mensen op Mars

 “Alle scenario’s wijzen erop dat ten laatste tegen 2030 de eerste mensen op Mars zullen landen en er nadien een permanente kolonie zal ontstaan” vertelt Maarten Vandecruys, zaakvoerder van Urban Crop Solutions. “Samen werken met ambitieuze industriële partijen en research partners bewijst dat onze aanpak in de verticale landbouw markt aan het lonen is. We staan nu écht voorop op de rest van de wereld en zetten ons land op de kaart voor landbouw in de ruimte, onder de grond of binnen steden.”

 

Reageer op dit artikel