nieuws

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Duurzaamheid & MVO

In 2016 startten Wim Heylen van RV Food en de agro-wetenschappers van Thomas More Hogeschool met een proefproject om harde tarwe te telen voor de productie van pasta op Belgische bodem, meer bepaald in Kempen.

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Omdat pasta tot nu toe altijd met zuiderse landen werd geassocieerd, lanceert Belcampi de eerste pasta van Belgische bodem. De Belcampi pasta zal vanaf eind juni verkrijgbaar zijn bij Carrefour en Delhaize, Makro, SPAR Retail Partners, Cora, Match, Intermarché en de Alvo winkels.

Belcampi

De naam ‘Belcampi’ verwijst naar de proefvelden waar de tarwe voor het eerst werd geteeld: de Belgische Kempen. De pasta vertoont een mooie, natuurlijke kleur met een uitzonderlijke rijkdom aan eiwitten. De harde tarwe voor Belcampi wordt gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd in de best mogelijke omstandigheden en volgens de hoogst geldende kwaliteitsnormen en -eisen.

Belgicult label

Belcampi pasta wordt op de markt gebracht onder het Belgicult label. Belgicult staat voor voedingsproducten die geteeld worden op Belgische bodem. Een garantie voor producten van Belgische herkomst die beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsstandaard(en).

Opportuniteit voor de Belgische agricultuur

Belcampi creëert hiermee een nieuwe opportuniteit voor de Belgische agricultuur. Kwaliteitsvolle pasta wordt geproduceerd van harde durum tarwe, een tarwesoort die tot voor dit initiatief niet op onze Belgische gronden kon worden geteeld. De teelt van durum tarwe biedt onvermoede mogelijkheden voor de Belgische boer. De boeren krijgen het financieel beter, aangezien de vergoeding welke ze krijgen voor deze harde tarwe aanmerkelijk hoger is dan welke ze krijgen voor de traditionele in België geteelde landbouwgewassen.

Verder bewaakt RV Food de volledige productieketen: van de keuze van het zaaigoed, het zaaien zelf tot en met het produceren en verpakken van de pasta.

Het assortiment

Het Belcampi assortiment omvat momenteel spaghetti, penne, linguine en fusilli in droogverpakking. In de nabije toekomst zal het assortiment alleen maar verder worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel