nieuws

Agrifirm kiest voor duurzame Europese sojaketen

Duurzaamheid & MVO

Royal Agrifirm Group tekende tijdens een vergadering van de European Feed Manufacturers Federation (FEFAC) de ‘Responsible Soy Declaration’. De agrarische onderneming wil hiermee een essentiële bijdrage leveren en haar verantwoordelijkheid nemen in de  verduurzaming van de voedselketen.  

Agrifirm kiest voor duurzame Europese sojaketen

De bedrijven die ondertekenen, zeggen toe specifieke stappen te ondernemen om op een verantwoorde manier sojameel in te kopen, zowel van Europese producenten als van producenten buiten Europa, bedoeld voor diervoeding op het niveau van het individuele bedrijf. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de Europese verduurzaming van de sojaketen.

FEFAC-inkooprichtlijnen

“Alleen door ons gezamenlijk voor langere termijn te committeren aan de verduurzaming van voedselketens en afspraken te maken over concrete handelswijzen, kunnen we wereldwijd een verschil maken”, zegt CEO Dick Hordijk. “Daarnaast is deze declaratie volledig in lijn met ons ‘Verantwoord Inkopen’ CSR-beleid . We ondersteunen het daarom dus zeer.”

De FEFAC-inkooprichtlijnen voor soja worden hierbij als referentiekader gebruikt. Het doel is bij te dragen aan de transformatie van de reguliere markt van verantwoorde sojaproducten in mengvoeders die in de EU geproduceerd worden, vóór 2025.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel