nieuws

België kreeg primeur 100% rPET-fles voor Valvert

Duurzaamheid & MVO

België kreeg van Nestlé de primeur voor de lancering van de 100% gerecycleerd PET-fles voor Valvert mineraalwater. Dit is een stap verder in de richting van het streven van Nestlé om het rPET-gehalte in zijn waterflessen  wereldwijd op te trekken tot 35% in 2025. 

België kreeg primeur 100% rPET-fles voor Valvert

“Wij geloven dat de nieuwe Valvert 100% rPET- fles een gamechanger is in de volgende generatie duurzame verpakkingen, die een circulaire economie van fles tot fles stimuleert”, zei Emmanuel Gruffat, General Manager van Nestlé Waters Benelux. De lancering van Valvert rPET- fles is een belangrijke mijlpaal in de innovatieve aanpak van Nestlé om verpakkingsafval aan te pakken en zich in te zetten voor een circulaire economie.

Verantwoordelijkheid opnemen

Michel Mersch, CEO Nestlé Belgilux: “Bij Nestlé willen we onze verantwoordelijkheid tegenover onze consumenten opnemen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. We zijn vastbesloten om naar elke beschikbare optie te kijken om de uitdaging van plastic afval op te lossen. Wij omarmen verschillende oplossingen die nu een impact kunnen hebben, zoals het ontwikkelen van nieuwe materialen, het verbeteren van inzamelings- en recyclingschema’s en het stimuleren van nieuw gedrag.” R&D zit in ons DNA en we zijn van plan om deze expertise te gebruiken om dit doel te dienen. We zijn daarom trots om de nieuwe Valvert 100% rPET- fles te lanceren als een nieuwe mijlpaal in het bereiken van een circulaire economie en in onze reis naar duurzaamheid. “

Reageer op dit artikel