nieuws

Jean sur Mer en MSC bundelen krachten en strijden samen voor duurzame vis

Duurzaamheid & MVO

De cateraar met de retro foodtrucks heeft als missie mensen te stimuleren om meer en meer duurzame (Noordzee)vis te eten. MSC-gecertificeerde vis blijft, in de hele keten van oceaan tot bord, continu gescheiden van niet-gecertificeerde vis. Die betrouwbaarheid is voor Jean sur Mer ook belangrijk en net daarom wilde hij het MSC-keurmerk behalen.

Jean sur Mer en MSC bundelen krachten en strijden samen voor duurzame vis

“We houden onze producten puur. De duurzame vis in onze kibbeling, lekkerbek en goujonettes bestaat uit 100% filet. Onze producten bevatten geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk. Bovendien ontwikkelden we een duurzame verpakking gemaakt van Green PE, dit is uniek in de viswereld. Zo willen we helpen om de Noordzee en onze oceanen gezond te houden”, zegt Jan Kegels van Jean sur Mer.

 

Kibbeling van Jean sur Mer in recycleerbare Green PE zak.

MSC

“We zijn heel blij met Jan en Jean sur Mer als MSC-ambassadeur. Het toont aan dat we met zijn allen meer verantwoordelijkheid moeten en kunnen nemen wanneer het gaat over de Noordzee, onze oceanen en het leven onder de waterspiegel. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld op een festivalletje een kibbeling te eten? Wel, het is helemaal geweldig dat je weet die met veel liefde en met heel veel zin voor duurzaamheid en gezondheid is bereid”, zegt Wouter Dieleman van MSC. “De keuze voor MSC is een heel mooie stap in de verdere verduurzaming van het Belgische visassortiment.”

Ambassadeurschap

Het partnership tussen MSC en Jean sur Mer leidde naast de gecertificeerde foodtruck ook tot een ambassadeurschap. Jan Kegels: “Als we deze en volgende generaties nog willen laten genieten van het lekkers uit onze Noordzee, moeten we met zijn allen meer bewust omgaan met wat we eten. Vanuit onze gemeenschappelijke missie, leek het ons niet meer dan logisch dat we daar samen nog meer aandacht voor vragen.”

MSC ijvert tegen overbevissing en ongeoorloofde visserijpraktijken. Daarvoor hebben ze niet alleen een certificeringsprogramma, maar werken ze ook nauw samen met verschillende supermarkten, visverwerkende bedrijven en groothandelaren. Jean sur Mer is de eerste Belgische ambassadeur van het blauwe keurmerk. 

Bewust Visweek

Van 23 tot en met 29 september vindt de Bewuste Visweek plaats, daarin draait het allemaal om aandacht voor duurzaam gevangen vis.

 

 

Reageer op dit artikel