nieuws

Drankenverpakkers helpen voedingsmiddelenindustrie bij duurzaamheidserkenning drankkartons

Duurzaamheid & MVO

De drankverpakkingsindustrie heeft een wereldwijde GRACE alliantie opgericht voor het recyclen van drankkartons. Door bundeling van krachten op mondiaal niveau versterk de de sector de duurzaamheidspositie van deze verpakkingen. 

Drankenverpakkers helpen voedingsmiddelenindustrie bij duurzaamheidserkenning drankkartons

De CEO’s van de bedrijven van ACE, BillerudKorsnäs, Elopak, SIG Combibloc, Stora Enso en Tetra Pak, namen met deze alliantie het initiatief om de industrie te ondersteunen in haar streven om drankkartons te erkennen als een ‘netto nul-CO2-emissie’ verpakkingsoplossing. Met behulp van feiten en wetenschappelijk onderbouwd bewijs, zal GRACE benadrukken hoe drankkartons met een lage CO2-uitstoot en duurzame impact zullen bijdragen aan het verminderen van de klimaatverandering, en de recycleerbaarheid van drankkartons en het belang van een goede inzameling.

Huidige en toekomstige uitdagingen

De verpakkingsindustrie moet de huidige en toekomstige uitdagingen en verwachtingen met betrekking tot zijn ecologische voetafdruk en recycleerbaarheid aanpakken. “De drankverpakkingssector is goed gepositioneerd om te reageren”, zegt Petra Gerber, SIG Combibloc, President van ACE. “Drankkartons hebben unieke eigenschappen, zoals het veilig kunnen vervoeren en opslaan van voedsel en dranken, een lage CO2-voetafdruk en zijn recycleerbaar. De lancering van GRACE is een andere belangrijke stap voor onze industrie om samen te werken aan klimaatactie en naar efficiënte oplossingen voor inzameling en recycling wereldwijd.”

Drankkartons

De doelstelling op middellange termijn is om de activiteiten van GRACE te ontwikkelen en samen te werken met de ketenpartners. GRACE zal een aanvulling vormen op de bestaande industriële platforms, zoals ACE en EXTR:ACT, en zal contacten onderhouden met bestaande verenigingen die drankkartons in verschillende regio’s van de wereld vertegenwoordigen of omvatten. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in het in Brussel gevestigde ACE-secretariaat.

Reageer op dit artikel