nieuws

NetGrow Toolbox moet innovatie stimuleren

Economie & Bedrijven

NetGrow Toolbox moet innovatie stimuleren

Tijdens de NetGrow Network Learning Day in Brussel presenteerde het NetGrow-project de NetGrow Toolbox – Tools for open innovation in the food industry.

Het project vindt plaats in het kader van het European 7th Framework Programme (FP7). De tool werd ontwikkeld om KMO’s-voedingsbedrijven op weg naar succesvolle innovaties te helpen door middel van strategisch netwerken.

Open innovatie door samenwerking

Prof. Xavier Gellynck van UGent is coördinator van het project. Bedrijven in de Europese agrifoodsector die hun innovatiekracht en concurrentievermogen willen versterken, halen via open innovatie door samenwerken in netwerken optimaal resultaat.

Voorbeelden

De voordelen van de tool? Xavier Gellynck: “Veel voedingsbedrijven zien het bos door de bomen niet meer gelet op het ruime aanbod van aan allerhande netwerken voor innovatie, die als paddenstoelen uit te grond schieten. De NetGrow Toolbox voorbeelden geven aan hoe actieve deelname aan netwerken voedingsbedrijven heeft geholpen van bij de start (idee) tot de succesvolle marktintroductie.”

Innovatienoden

Daarnaast helpt de toolbox bedrijven om hun innovatienoden duidelijk te identificeren en te koppelen aan het juiste netwerk.

Ten slotte wordt aangegeven hoe bedrijven het efficiëntst voordeel uit netwerken kunnen halen.

Reageer op dit artikel