nieuws

Voedselketen legt gezamenlijk memorandum voor

Economie & Bedrijven

Voedselketen legt gezamenlijk memorandum voor

De voedselketen heeft voor het eerst een gezamenlijk memorandum voorgelegd aan de politici. De keten vraagt de beleidsmakers zich voor de volle honderd procent te engageren om de groeistrategie te blijven faciliteren.

Zo vragen ABS, BEMEFA, Boerenbond, Comeos, FEVIA, FWA, UCM en Unizo onder meer stimulering van innovatie en O&O en een oorsprongsetikettering die de netto-exportpositie niet ondermijnt.

Verder wordt gepleit voor de promotie van een gebalanceerde levensstijl in plaats van discriminerende gezondheidstaksen. Voor een verdere verduurzaming van het landbouw- en voedingssysteem vragen de verschillende organisatie de nodige financiële ondersteuning. Ook willen ze overleg om voedselverliezen te vermijden.

Reageer op dit artikel