nieuws

ADM koopt Wild Flavors

Economie & Bedrijven

ADM koopt Wild Flavors

Het Amerikaanse bedrijf ADM koopt voor € 2,3 miljard het Zwitserse Wild Flavors.“Natuurlijke smaken en natuurlijke ingrediënten behoren tot de grootste en snelst-groeiende consumententrends in zowel westerse als opkomende landen. Wild Flavours is ’s werelds grootste producent van natuurlijke smaakstoffen aan de foodindustrie”, licht ADM’s CEO Patricia Woertz de investering uit.

Wild Flavours heeft wereldwijd meer dan 3000 klanten. De geschatte netto omzet voor 2014 is € 1 miljard.

Leidend

“Samen zullen we een van de leidende ingrediëntenbedrijven in de wereld worden met ruimte voor groei”, vervolgt Woertz. “De combinatie van de natuurlijke smaaksystemen van Wild Flavors en ADM’s oplossingen voor onder andere textuur en onze gecombineerde netwerken en r&d hebben we de capaciteit om adequaat te reageren op de vraag van consumenten”, aldus de CEO.

Groei

Hans-Peter Wild, bestuursvoorzitter van Wild Flavors is bij met de acquisitie door ADM. “Ik ben ervan overtuigd dat Wild Flavors met de sterke financiële bronnen, de uitgebreidere klantenkring en productportfolio een goede positie heeft om door te groeien.”

ADM is van plan om de naam Wild Flavors te blijven voeren. Het bedrijf richt zelfs een nieuwe business unit op: Wild Flavors en Specialty Ingredients.

Reageer op dit artikel