nieuws

Danone wint Investment of the Year Trophy (+video)

Economie & Bedrijven

Danone wint Investment of the Year Trophy (+video)

De Franse voedingsgroep Danone won deze week de ‘Investment of the Year Trophy’ tijdens de derde ‘Foreign Investment Trophy’, een initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT). Met de Trophy wil FIT buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken. De prijs is een erkenning voor de fabriek in Rotselaar, waar onder meer Actimel wordt geproduceerd.

De Franse voedingsgroep oefent al sinds 1930 industriële activiteiten uit in Vlaanderen. Danone investeert gespreid over 2 jaar 13,3 miljoen euro in zijn vestiging in Rotselaar (video). De investering gaat naar onder meer een nieuwe state-of-the-art procestechnologie en nieuwe afvullijnen. Daarnaast wordt significant geïnvesteerd in verdere opleiding van de autonome productieteams. Dankzij deze injectie zal het productievolume stijgen met zo’n 40%. Zo wordt Rotselaar een van de grootste Danone-productiesites in Europa.

Forse investeringen

“De voorbije 12 jaar werd in Rotselaar (video) al zo’n 100 miljoen euro geïnvesteerd waardoor dit vandaag een moderne en hoogtechnologische fabriek is. De centrale ligging, midden in een belangrijk melkophalingsgebied, stelt ons in staat kwaliteitsmelk bij lokale melkveebedrijven op te halen. We beschikken ook over competente, flexibele en goed opgeleide medewerkers. Er wordt veel geïnvesteerd in hun opleiding”, zei Kris Geeraert, gedelegeerd bestuurder, Danone BeNeLux bij de uitreiking van de Investment of the Year Trophy.

Waardering

De gedelegeerd bestuurder liet ook weten dat de Franse Danone-directie Vlamingen waardeert voor hun efficiëntie en capaciteit om snel complexe projecten te realiseren. “Deze Trophy wordt dan ook met veel trots onthaald en is een fantastische erkenning voor onze investeringsvisie op lange termijn in Vlaanderen. We geloven dat de productie van voeding in Vlaanderen toekomst heeft voor lokale consumptie én export!’’. Niet minder dan 95% van de productie gaat naar de omliggende landen.

Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade (FIT) promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en ondersteunt Vlaamse bedrijven bij het internationaal ondernemen. Zij kunnen volop gebruikmaken van de expertise van FIT en van haar nationale en internationale netwerk. 

Reageer op dit artikel