nieuws

Commissie stemt in met fusie Douwe Egberts en Mondelez

Economie & Bedrijven

Commissie stemt in met fusie Douwe Egberts en Mondelez

Douwe Egberts Master Blenders 1753 (DEMB) en Mondelez International hebben goedkeuring ontvangen van de Europese Commissie voor de fusie van de koffieactiviteiten van beide bedrijven.Jacobs Douwe Egberts wordt de nieuwe naam van de onderneming.

De Commissie was bezorgd over eventuele prijsstijgingen in de koffiesector als gevolg van de  fusie tussen Douwe Egberts en Mondelez. Om dit te voorkomen zal Mondelez zijn Carte Noir-activiteiten in Europa verkopen. De koffieactiviteiten worden samengevoegd onder de naam ‘Jacobs Douwe Egberts’ (JDE). DEMB verkoopt de Europese activiteiten van koffiemerk Merrild. Het management zal bestaan uit leidinggevend personeel van DEMB en Mondelez. Mondelez ontvangt €4 miljard aan contanten en een belang van 49% in JDE. DEMB ontvangt een belang van 51% en een meerderheid van de bestuurszetels.

Reageer op dit artikel