nieuws

Belgapom publiceert het boek ‘De aardappel in België, het land van de friet’

Economie & Bedrijven

Belgapom publiceert het boek ‘De aardappel in België, het land van de friet’

Om de band tussen het verleden, het heden en de toekomst te illustreren geeft Belgapom, in samenwerking met de Canalazzo, het boek ‘De aardappel in België, het land van de friet’ uit. De Belgische Europese Commissaris Marianne Thyssen schreef het voorwoord.

Het boek ‘De aardappel in België, het land van de friet’ bevat historische informatie over de aardappel in België, de ontwikkeling van de sector gedurende de laatste 20 jaar en een visie voor de toekomst. Een aantal opmerkelijke personen met een belangrijke impact op de ontwikkeling van de sector delen hun visie of vertellen hun verhaal. Ook enkele bekende Belgische koks werpen hun licht op de aardappel. 

Europese Commissaris Marianne Thyssen

Het voorwoord van het boek werd geschreven door de Belgische Europese Commissaris Marianne Thyssen, die reeds lang vertrouwd is met de sector. Het boek is geïllustreerd met een nieuwe fotoreeks van de aardappel in het land van de friet. En natuurlijk wordt de ‘real Belgian fries’ gepresenteerd naast de toekomstplannen van de sector. Het boek is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en zal verkocht worden via de Belgapom website en de betere boekhandel. Daarnaast zal het boek te koop aangeboden worden in de winkel van het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Milaan.

Reageer op dit artikel