nieuws

Flanders’ FOOD actief binnen European Food Alliance

Economie & Bedrijven

Flanders’ FOOD actief binnen European Food Alliance

Flanders’ FOOD werkt binnen European Food Alliance samen met acht andere Europese agro-voedingsclusters om Vlaamse agro-voedingsbedrijven toegang te geven tot kennis, innovatie en samenwerkingsmogelijkheden binnen een breed Europees netwerk. Doel is het bevorderen van de groei en de competitiviteit te verhogen.

De European Food Alliance is een koepelorganisatie van negen agro-voedingsclusters: Flanders’ FOOD (België) Wagralim (België) Agro Food Park Aarhus (Denemarken), Danish Food Cluster (Denemarken), Food Processing Initiative FPI (Noord Rijn-Westfalen, Duitsland), Food Valley NL (Nederland), NiekE/DIL (Nedersaksen, Duitsland), PdC Nutrition, Health and Longevity NSL (Frankrijk), Skåne Food Innovation Network SFIN (Zweden). 

Belgisch Paviljoen Wereld-EXPO

Op 21 juni kwam de European Food Alliance bijeen in het Belgische Paviljoen op de Wereld-EXPO in Milaan. Daar werd de strategie voor de komende jaren gedefinieerd en werden plannen voor gezamenlijke activiteiten opgesteld. 

Flanders’ FOOD

Flanders’ FOOD is het innovatieplatform van de agro-foodindustrie dat overheidssubsidies efficiënt inzet om deze bedrijven een competitieve voorsprong te geven. Wij doen dit via projecten, het oplossen van wetenschappelijke en technologische uitdagingen, opleidingen en netwerking. Meer dan 320 bedrijven en 30 onderzoeksgroepen zijn vandaag lid van Flanders’ FOOD.

Reageer op dit artikel