nieuws

Nieuwe oogst Zeeuwse mosselen weer volop verkrijgbaar

Economie & Bedrijven

Nieuwe oogst Zeeuwse mosselen weer volop verkrijgbaar

De komende weken gaan miljoenen kilo’s Zeeuwse mosselen naar de Belgische markt, waar de mossel verankerd is in de eetcultuur. Woensdag startte het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is erg tevreden over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat.

De Zeeuwse mosselsector is opgetogen dat het seizoen weer van start gaat en de consument weer kan genieten van een heerlijk pannetje met nieuwe oogst. De proefmonsters die vorige week van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat.

 

Goede kwaliteit

De mosselen kennen een goede kwaliteit en hebben de overheerlijke zilte smaak die deze lekkernij zo bijzonder maakt. “De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis”, zegt Nico van Zantvoort, Veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen gering. Pas later in het mosselseizoen (van juli tot april) zal blijken welke hoeveelheid beschikbaar is. Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. 

Nederlands Mosselbureau

Het Nederlands Mosselbureau, net over de grens in Yerseke, is de autoriteit voor de mosselsector op het gebied van promotie van de branche en haar product in België en Nederland en daarbuiten.  De consument wordt promotioneel benaderd vanuit marketing- en promotiecampagnes en zal als zodanig niet direct Het Nederlands Mosselbureau terugvinden als afzender in deze campagnes. Als voorlichtingsplatform dient het wel als informatiekanaal voor de consument.

Reageer op dit artikel