nieuws

Samenwerking Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF

Economie & Bedrijven

Samenwerking Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF

Vandaag, net voor de aanvang van het nieuwe hardfruit-seizoen, ondertekenden Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF officieel de overeenkomst voor hun toekomstige commerciële samenwerking.

In de nieuwe structuur, blijft Veiling Haspengouw als coöperatie bestaan en wordt ze bovendien versterkt door de uitbreiding van de afzetkanalen. UNIVEG van zijn kant participeert in twee filialen van Veiling Haspengouw, namelijk H-Fruit en H-Pack. H-Fruit wordt meer dan ooit de verkooporganisatie van alle hard- en zachtfruit van de leden-fruittelers van Veiling Haspengouw. H-Pack is het sorteer- en pakstations van de veiling, en behoort tot de modernste van Europa. Met Carlo Franssen werd bovendien versterking gevonden om deze 2 filialen te leiden.

Slagkracht vergroten

H-Fruit en H-Pack vergroten hun commerciële slagkracht door deze samenwerking. Het project kan op de financiële steun rekenen van AIF, het investeringsfonds van Groep Boerenbond, omdat het de positie van de Belgische fruitteler versterkt en een markt-gestuurde productie in de hand werkt. De samenwerking tussen de partners is in overeenstemming met de GMO-reglementering en is goedgekeurd door de GMO Autoriteit. Verder kreeg het project het akkoord van de Mededingingsautoriteit en EFC, het samenwerkingsverband tussen Veiling Haspengouw, de Koninklijke Fruitmasters Groep uit Nederland en WOG Raiffeisen e.G. uit Zuid-Duitsland.

Veiling Haspengouw

Veiling Haspengouw is een coöperatie van telers van kwaliteitsvol hard- en zachtfruit. De uitstekende kwaliteit van haar fruit is het resultaat van jarenlang vakmanschap, wetenschappelijk onderzoek, milieuvriendelijke teelt en innovatie. Veiling Haspengouw is geëvolueerd van een regionale veiling tot een internationaal gewaardeerde partner. Ze telt ongeveer 400 leden en heeft een 120-tal werknemers.

UNIVEG

UNIVEG, divisie van Greenyard Foods, is een wereldwijde leverancier van verse producten en is actief in groenten & fruit, bloemen & planten, kant-en-klare salades en transport & logistiek. Greenyard Foods is een globale marktleider in verse en bereide groenten & fruit, net als in substraten. De groep bedient een globale klantenbasis die onder andere de belangrijkste retailers in Europa omvat en telt ongeveer 8.200 werknemers actief in 27 landen wereldwijd.

Agri Investment Fund

Agri Investment Fund CVBA (AIF) is de investeringsmaatschappij van Groep Boerenbond (MRBB). AIF spreidt haar participaties over de relevante toelevering- en afzetkanalen voor agrarische producten en beloftevolle innovatieve ontwikkelingen die de positie van de land- en tuinbouwers en hun coöperaties versterkt.

Reageer op dit artikel