nieuws

Eerlijke voedselprijzen zorg voor veevoedersector en slachthuizen

Economie & Bedrijven

Eerlijke voedselprijzen zorg voor veevoedersector en slachthuizen

De veevoedersector, verenigd binnen BEMEFA, en de slachthuizen in België steunen de veehouders. Vanaf gisteren zijn de vrachtwagens van de veevoederbedrijven en slachthuizen voorzien van een sticker met als boodschap “Eerlijke voedselprijzen, ook onze zorg!”.

Naar aanleiding van de boerenbetoging op 7 september 2015 besloten BEMEFA (Belgische beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten) en FEBEV (de federatie van de slachthuizen), haar solidariteit te betuigen aan de veehouders. Beide organisaties hebben daarom beslist om de vrachtwagens van hun respectievelijke leden te voorzien van een sticker met de boodschap “Eerlijke voedselprijzen, ook onze zorg!’. “Door deze collectieve actie op grote schaal te voeren, willen we des te meer ruchtbaarheid geven aan de dringende oproep van onze landbouwers”, zegt Yvan Dejaegher, Directeur-Generaal van BEMEFA.

Lid ketenoverleg

BEMEFA is lid van het ketenoverleg van de agrovoedingssector. Tijdens dit overleg werden een aantal initiatieven op poten gezet die nog veel werk en geduld zullen opeisen om verder concrete invulling te geven. Ook BEMEFA deelt de bezorgdheid van de veehouders uit de rundvee- en de varkenssector. “Het is hoog tijd om de goede, kwaliteitsvolle producten van onze klanten te belonen met een eerlijke prijs!”, aldus Yvan Dejaegher.

Duurzame veehouders

De veevoedersector ijvert naar een duurzame, efficiënte en concurrentiële veehouderij die haar mannetje staat in de exportwereld. “Het is noodzakelijk producten te vermarkten die beantwoorden aan de verwachtingen van de consumenten en zich voldoende differentiëren op het vlak van voedselveiligheid, kwaliteit en nutritionele waarde,” klinkt het verder. 

Reageer op dit artikel