nieuws

Cru Gent Kouter eerste centrumvestiging

Economie & Bedrijven

Cru Gent Kouter eerste centrumvestiging

CRU, de versmarkt van Colruyt Group komt naar Gent. CRU is een nieuw concept voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten. De opening is voorzien in het voorjaar van 2016. In België zou plaats zijn voor 15 tot 20 CRU-versmarkten.

Na een eerste jaar testen in een gerenoveerde vierkantshoeve in Overijse is het CRU-concept nu klaar voor een uitbreiding van de test in een stedelijke omgeving. De tweede markt komt te liggen aan de Kouter in Gent: een grote open ‘markt’-ruimte met 10 métiers en een gelegenheid tot consumptie.

Kind van de streek

De tweede vestiging is niet toevallig in Gent”, zegt Jean-Pierre Roelands, directeur van CRU: “3 van de kernmedewerkers van ons concept CRU zijn rasechte Gentenaren. Waar we komen, willen we telkens ‘kind van de streek’ zijn. De locatie aan de Kouterdreef is ideaal om voeling te krijgen met een vestiging in het centrum van de stad. Deze test zal dan ook mede bepalend zijn voor de verdere uitrol van CRU.”

Verdere uitbreiding

De ervaringen in Gent zullen bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru in België, aldus directeur Roeland. Over twee weken worden meer details bekendgemaakt over de derde Cru-vestiging in Antwerpen, maar Roeland zegt dat vijftien tot twintig Cru’s doenbaar is in België. “We willen ons niet vastpinnen op dat aantal of een timing, want de grootste uitdaging zal zijn om voldoende bekwaam personeel te vinden.”

Reageer op dit artikel