nieuws

Lantmännen-Unibake herbouwt fabriek Londerzeel

Economie & Bedrijven

Lantmännen-Unibake herbouwt fabriek Londerzeel

Lantmännen-Unibake, toonaangevende speler in Europa in industriële bakkerijproducten voor de retail, foodservice en voedingsindustrie, gaat haar fabriek in Londerzeel volgend jaar herbouwen. Het bedrijf verloor op 17 juni van dit jaar deze volledige productie-eenheid in Londerzeel ten gevolge van een grote brand.

“We zijn opgelucht dat de Lantmännen-Unibake groep heeft besloten om de site in Londerzeel opnieuw op te bouwen. Dit getuigt van het vertrouwen van de groep in de expertise die onze medewerkers over de jaren heen in Londerzeel werd opgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt verder kracht kunnen bijzetten“, zegt Lieven Breemeersch, Division Director Lantmännen-Unibake voor de regio.

Drie bakkerijen

Lantmännen Unibake heeft in België drie bakkerijen in Londerzeel, Moeskroen en Brussel, goed voor een omzet van 140 miljoen euro. Vanuit België wordt de Belgische, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Spaanse markt aangestuurd. In België is het bedrijf voornamelijk bekend via de merken Pastridor en Schulstad.

Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake is de nummer 2 in industriële bakkerijproducten in Europa en heeft een brede klantenbasis in de retail, de foodservice en de voedingsindustrie. Het bedrijf heeft 37 industriële bakkerijen in 14 landen en stelt wereldwijd 5.800 mensen tewerk en heeft het verkoopactiviteiten in 60 landen. Het brede assortiment van Lantmännen Unibake omvat baguettes, standaard- en mini-croissants, chocoladebroodjes, rustieke broden, fastfood – en fast casual buns en hartige snacks.

Reageer op dit artikel