nieuws

Sonja De Becker op 1 december voorzitter van Boerenbond

Economie & Bedrijven

Sonja De Becker op 1 december voorzitter van Boerenbond

Sonja De Becker is met ingang van 1 december de nieuwe voorzitter van Boerenbond. Zij volgt in die functie Piet Vanthemsche op. Hij wil een nieuwe wending geven aan zijn beroepsloopbaan.

Piet Vanthemsche werd in maart 2008 door het Hoofdbestuur verkozen als voorzitter van de organisatie. In 2013 werd hij herbevestigd in deze functie. Na bijna acht jaar voorzitterschap stelt Vanthemsche dat het moment gekomen is voor een wissel aan de top van de organisatie.

Lange staat van dienst binnen Boerenbond

Sonja De Becker heeft een lange staat van dienst binnen Boerenbond. Ze startte in 1990 op Boerenbond als juridisch adviseur en werd nadien diensthoofd milieuconsulting bij SBB. In 1999 werd zij adjunct-algemeen secretaris Boerenbond om vanaf 2001 benoemd te worden tot algemeen secretaris. Sinds 2013 is ze ondervoorzitter Boerenbond. Zij heeft doorheen haar loopbaan een uitstekende kennis en ervaring opgebouwd van de verschillende facetten van de Vlaamse land- en tuinbouw en van de werking van de organisatie.

Reageer op dit artikel