nieuws

Barry Callebaut neemt verkoopactiviteiten FrieslandCampina Kievit over

Economie & Bedrijven

Barry Callebaut neemt verkoopactiviteiten FrieslandCampina Kievit over

Barry Callebaut neemt de verkoopactiviteiten voor dranken over van FrieslandCampina Kievit. Ook zijn beide partijen het eens geworden over een lange termijn productiecontact, waaronder de Satro Quality Drinks range, die in de state-of-the-art productielocatie in Lippstadt, Duitsland, wordt geproduceerd. De transactie wordt -naar verwachting- in het eerste kwartaal van 2016 afgerond.

“Met deze acquisitie versterken wij onze productrange van dranken”, aldus Antoine de Saint-Affrique, CEO van Barry Callebaut Group. De verworven activiteiten vertegenwoordigen een waarde van naar schatting 50 miljoen euro. 

Sterke groeimarkt

“Het afgelopen fiscale jaar vertoonde de drankenomzet een sterke groei dankzij de toenemende buitenhuis consumptie. De overname is volledig in lijn met ons doel om snelle groei te realiseren met margerijke Gourmet & Specialties-producten”, aldus Saint-Affrique.

Barry Callebaut’s Vending & Beverages divisie is onderdeel van de Gourmet & Specialties Products Group. De twee locaties in Zweden en het Verenigd Koninkrijk produceren onder andere goed oplosbare chocoladepoeders en cappuccino.

Focus op kernactiviteiten

FrieslandCampina Kievit wil zich verder focussen op haar kernactiviteiten, de productie van hoogwaardige creamers, voedingsmiddeleningrediënten en micro-encapsulatie voor de gehele dranken en voedingsmiddelenindustrie. De afgestoten activiteiten maken daar geen deel van uit.

Chocolade en aanverwante producten

Barry Callebaut, ‘s werelds grootste producent van chocolade en cacaoproducten, heeft de afgelopen jaren steeds meer uitgebreid tot aanpalende sectoren met bij chocolade passende producten, inclusief decoraties. In 2008 werd IBC (B) overgenomen gevolgd door ASM Foods (S) in 2013. Ook in de notenbranche werden diverse bedrijven overgenomen, waaronder het Spaanse la Morella, waardoor Barry Callebaut marktleider met deze producten in Europa werd. Juni 2015 werd American Almond ingelijfd.

Reageer op dit artikel