nieuws

Sligro Food Group neemt JAVA Foodservice over

Economie & Bedrijven

Sligro Food Group neemt JAVA Foodservice over

Sligro Food Group N.V heeft JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, tezamen bekend als JAVA Foodservice, overgenomen. JAVA Foodservice zal tevens als shared service center gaan fungeren om de opstart van deze Sligro-activiteiten in België te ondersteunen. The Java Coffee Company zal verder uit worden gebouwd.

Sligro Food Group heeft de ambitie met JAVA Foodservice de komende jaren verder te groeien in haar huidige marktsegmenten in België onder de naam JAVA Foodservice. Het bedrijf is met een omzet van € 129 miljoen, een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt en richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens. Op fulltime basis zijn er 280 medewerkers werkzaam.

Shared service center

JAVA Foodservice zal tevens als shared service center gaan fungeren om de opstart van deze Sligro-activiteiten in België te ondersteunen. Daarbij valt onder andere te denken aan activiteiten als inkoop, personeelszaken, supply chain, ICT en financiën.

Toekomst veiligstellen

Wim Claes, CEO JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company: “De familie Claes is bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder haar leiding heeft doorgemaakt. De familie heeft goed nagedacht over de toekomst van het JAVA Foodservice bedrijf, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen. Dit tegen een achtergrond van wijzigende klantenprofielen en verregaande centralisering.”

Optimale scenario

“De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken, en daarmee ook de werkgelegenheid van de medewerkers, bestond uit enerzijds overdracht van de activiteiten van JAVA Foodservice aan Sligro Food Group en anderzijds behoud en verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company, onder familiale leiding, dit in professioneel partnership met JAVA Foodservice en Sligro Food Group in Nederland’, zegt Claes. “Tegelijk gaat de familie met volle energie de nieuwe uitdaging aan: het verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company tot dé referentie in de Belgische koffiemarkt, en het ontwikkelen van nieuwe markten, producten en concepten.“

Toonaangevende speler

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Met de overname van JAVA Foodservice zet Sligro Food Group een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Niet alleen is JAVA zelf een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart voor de Sligro-formule in de Belgische markt ondersteunen. Meer kennis van de Belgische markt is voor een speler die extreme klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan natuurlijk zeer welkom. Twee familiebedrijven met een rijke historie en veel aandacht voor cultuur, normen en waarden kunnen elkaar daarbij fantastisch helpen.”

 
Reageer op dit artikel