nieuws

Bert Pieters, PepsiCo Veurne, Maintenance Manager van het Jaar (update + video)

Economie & Bedrijven

Bert Pieters, PepsiCo Veurne, Maintenance Manager van het Jaar (update + video)

Bert Pieters van PepsiCo Veurne in West-Vlaanderen, won gisteravond in Evere Maintenance Manager van het Jaar Award. Deze is goed voor twee primeurs: voor de eerste keer in 19 jaar een West-Vlaams bedrijf en een bedrijf uit de voedingssector.

Maintenance manager Bert Pieters (rechts op de foto) van PepsiCo Veurne kreeg de MMY Award van de Belgische Maintenance Vereniging als bekroning voor zijn uitstekende realisaties op gebied van onderhoud.

Sterke punten

Juryvoorzitter en winnaar in 2016 Herman Aerts (links op de foto) vatte de mening van de juryleden samen in een lijstje met de sterke punten die de doorslag gaven bij de overwinning: een sterke visie op onderhoud als grondslag voor het doorvoeren van verbeteringen, gedragen door een goed ontwikkeld people management, en altijd gekoppeld aan een ambitieus veiligheidsbeleid (dat resulteerde in een recordaantal dagen zonder ongevallen met werkverlet). Daarnaast stelden de juryleden ook vast dat er bij PepsiCo Veurne veel aandacht is voor ‘continuous improvement’ en kwaliteitsverbeteringen.

Update (video toegevoegd)

‘Performance with Purpose’

‘Performance with Purpose’ is de slogan van PepsiCo: uitmuntende financiële prestaties combineren met duurzame groei en aandeelhouderswaarde. In de praktijk betekent ‘dit dat PepsiCo een breed assortiment van voedingsmiddelen en dranken biedt en continu zoekt naar innovatieve manieren om de milieu-impact te minimaliseren en operationele kosten te verlagen; wereldwijd een veilige en inclusieve werkomgeving biedt aan zijn werknemers, en de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf actief is respecteert en ondersteunt, ook in de vorm van investeringen.

PepsiCo

PepsiCo had in 2015 een netto-omzet van meer dan 63 miljard dollar en heeft een complementair voedingsmiddelen- en drankenportfolio dat Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker en Tropicana omvat. ‘Performance with Purpose’ is de duurzaamheidsvisie van PepsiCo: uitmuntende financiële prestaties combineren met duurzame groei en aandeelhouderswaarde. In de praktijk betekent ‘Performance with Purpose’ dat PepsiCo een breed assortiment van voedingsmiddelen en dranken biedt en continu zoekt naar innovatieve manieren om de milieu-impact te minimaliseren en operationele kosten te verlagen; wereldwijd een veilige en inclusieve werkomgeving biedt aan zijn werknemers, en de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf actief is respecteert en ondersteunt, ook in de vorm van investeringen. In België en Luxemburg werken er zo’n 950 mensen op drie vestigingen, waaronder twee productielocaties.

Reageer op dit artikel