nieuws

Biscuits Bouvard neemt Pidy over

Economie & Bedrijven

Biscuits Bouvard neemt Pidy over

Door de overname van Pidy is het Franse bedrijf Biscuits Bouvard niet alleen marktleider in zogenoemde ‘klaar om te vullen’ producten (zoals cups), maar beschikt ze ook over een aanzienlijke productiecapaciteit op de Amerikaanse markt.

Het Ieperse bedrijf Pidy is actief in afgebakken bladerdeeg en gespecialiseerd in “klaar om te vullen” producten, bijvoorbeeld cups (foto), zowel hartige en zoete toepassingen. Het bedrijf heeft drie productie entiteiten: in Ieper, in het Noord-Franse Halluin en in Inwood, in de buurt van New York. De omzet bedraagt circa 40 miljoen euro en het aantal medewerkers bedraagt 300.

Vijftig landen

Het West-Vlaamse bedrijf beschikt verder over verkooporganisaties in de Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de VS. Deze staan dagelijks in voor een de service en marktondersteuning naar klanten in meer dan vijftig landen.

Pidy

Het Ieperse voedingsbedrijf werd in de jaren zestig opgericht door vader André Dehaeck die begon als pasteibakker nabij de Ieperse Halletoren. In 1968 werd Pidy opgericht. Onder impuls van zijn zoon Thierry Dehaeck nam het bedrijf een hoge vlucht.

Biscuits Bouvard

De Franse groep Biscuits Bouvard is net als Pidy een familiebedrijf, actief in de biscuiterie sector, met 1.200 werknemers, 7 productiecentra in Frankrijk en één in Italië. Dit staat voor een omzet van circa 250 miljoen euro.

Reageer op dit artikel