nieuws

Danone neemt Alpro over

Economie & Bedrijven

Danone neemt Alpro over

Het moederbedrijf van Alpro, WhiteWave Foods, wordt voor 12,5 miljard dollar overgenomen door Danone. Het Franse bedrijf zegt in te spelen op de ‘vraag van de consument naar gezonde voeding’ en bij te willen dragen aan een ‘milieuvriendelijker productieketen in landbouw en voedingsindustrie’.

Alpro, dat nog een divisie is geweest binnen de Vandemoortele groep, is de Belgische pionier in plantaardige alternatieven voor zuivelproducten en duurzaam ondernemen. Danone verdubbelt dankzij de overname van het Amerikaanse WhiteWave Foods haar positie in de VS. De productportfolio van dit bedrijf omvat een breed assortiment aan dranken en voeding op basis van soja, amandelen en kokosnoot onder de merknamen Silk (foto) of Vega.

Investeringen Alpro

Recent kondigde Alpro een investering van maar liefst 115 miljoen euro aan, waarvan 80 miljoen in België. Tevens worden er zo’n 160 nieuwe jobs gecreëerd. Deze volgt op een investering van 80 miljoen euro in 2015 en werden 200 extra medewerkers aangeworven. Bovendien toont Alpro aan dat deze sterke groeicijfers hand in hand gaan met duurzaamheid. Als lid van het WWF Climate Savers Programma, legt het voedingsbedrijf zichzelf immers strenge doelstellingen met wetenschappelijke onderbouw op voor CO2 vermindering tegen 2020.

Reageer op dit artikel