nieuws

Gevolgen van de fusie van Ahold en Delhaize

Economie & Bedrijven

Gevolgen van de fusie van Ahold en Delhaize

Door de fusie tussen Ahold en Delhaize zullen de producten in de winkel “zeker goedkoper worden”. Supermarktenspecialist van RetailDetail Jorg Snoeck legde dit uit aan VTM Nieuws. Verder zal de consument volgens hem weinig merken van de samensmelting: de winkels van Delhaize of Albert Heijn zullen niet veranderen.

Door de fusie kunnen Albert Heijn en Delhaize beter onderhandelen over de prijzen. “Onze producten zullen zeker goedkoper worden, want we hebben een veel groter aankoopvolume en we kunnen dus beter de prijzen bedingen”, aldus supermarktenspecialist Snoeck in VTM Nieuws (video). 

Niet meteen andere producten

Dat wil volgens Snoeck niet zeggen dat er meteen andere producten in de winkelrekken zullen liggen. “We blijven de kwaliteit hoog in het vaandel dragen, dus we gaan onze producten zeker niet zomaar aanpassen omdat het een kwestie van prijs is”, besluit Snoeck. Ook aan het logo en aan de inrichting van de winkels zal weinig tot niets veranderen.

Verdwijnt Albert Heijn?

Specialisten zien Albert Heijn op termijn mogelijk verdwijnen uit ons land. “Het meest evidente is dat Albert Heijn verdwijnt en wordt geïntegreerd in het grotere Delhaize. Een tweede scenario is dat Albert Heijn blijft, maar dan moet er enorm veel geïnvesteerd worden in het netwerk”, zegt Snoeck.

Reageer op dit artikel