nieuws

Veel potentieel voor toekomstige samenwerkingen

Economie & Bedrijven

Veel potentieel voor toekomstige samenwerkingen

Machevo & Bulk Vereniging en Food Pilot van Flanders’ FOOD en ILVO, zien goede samenwerkingsmogelijkheden voor de toekomst. Dit blijkt na afloop van een leerzaam bezoek van de Nederlandse vereniging, die ook verschillende Belgische leden heeft, eind juni aan de Food Pilot in Melle.

Walter van Loon, directeur van Euro-Manchetten & Compensatoren BV uit het Nederlandse Kaatsheuvel, kijkt tevreden terug op een leerzame dag. “Na de lezing discussieerden we over de mogelijkheden die er voor onze sector liggen op het gebied van voedselveiligheid. De meeste leden hebben dagelijks met machines en installaties voor voeding te maken en vormen dus een onmisbare schakel. Juist dit biedt ons kansen om partijen met elkaar te verbinden.”

Deuren geopend

“We zijn prima ontvangen door de Food Pilot en er zijn zeker een aantal deuren geopend”, zegt de vicevoorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging Carlos Ooijen (VDL Industrial Products BV). “Ik heb veel tevreden gezichten gezien en daarom zeker een goed gevoel aan deze middag overgehouden.”

Netwerk van technologiebedrijven

De Food Pilot zelf is eveneens positief over het bezoek. “Wij zijn zeer tevreden en tevens vereerd door het enthousiaste en talrijke bezoek van de Machevo-leden”, zegt communicatiemedewerker van de Food Pilot Karen Verstraete (rechts op de foto). “Wij streven ernaar om een platform voor technologieverkenning te zijn naar de voedingssector. En dat bereik je pas als je verweven bent met een uitgebreid netwerk van technologiebedrijven. “Elkaar goed leren kennen is daarin volgens Verstraete een eerste noodzaak om een brug te kunnen vormen. “We zien veel potentieel voor toekomstige samenwerkingen.”

 
Reageer op dit artikel