nieuws

Culinor overgenomen door Zwitserse groep

Economie & Bedrijven

Culinor overgenomen door Zwitserse groep

De overname van Culinor Food Group versterkt de kerncompetentie van Orior in de groeiende premium verse convenience food markt buiten Zwitserland en in Europa. De CEO van Culinor Filip De Spiegeleire is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de Zwitserse voedingsgroep.

Orior, met hoofdkantoor in Zürich, is ervan overtuigd dat het segment verse convenience markt aan belang zal winnen. Met de langzame verdwijning van de reeds lang bestaande dagelijkse eetpatronen, zullen consumenten steeds minder grote maaltijden eten en ook minder op vaste tijdstippen van de dag.

Pioniersgeest

“Culinor ‘s pioniersgeest en uniciteit, de constante streven naar uitmuntendheid in premium verse convenience food en de bedrijfscultuur past allemaal perfect samen voor ons “, aldus Daniel Lutz, CEO van de Zwitserse Orior Group. “Ik ben erg blij om een uitstekende bedrijf als Culinor en zo’n getalenteerde en ervaren ondernemer als Filip De Spiegeleire binnen de Orior familie te verwelkomen.”

Inspiratie voor innovatie

Ondernemer en pionier in de convenience markt Filip De Spiegeleire blijft aan als CEO van Culinor Food Group net als zijn ervaren managementteam. De Spiegeleire: “Deze overname breidt onze leidende positie in premium verse convenience producten buiten onze binnenlandse markt verder uit en diversifieert onze bestaande doelgroep naar verschillende markten en verkoopkanalen. Dit zorgt voor extra groeipotentieel en nieuwe inspiratie voor innovatie.”

Europees competentiecentrum

Culinor zal opereren als een autonoom competentiecentrum binnen de groep en is het Europees platform voor de hele Europese markt. België wordt beschouwd als een van de meest innovatieve landen in Europa als het gaat om geavanceerde convenience food. Culinor heeft productiebedrijven planten in Destelbergen, Gent, Olen (BE) en Herselt, evenals een logistiek centrum in Destelbergen. Het bedrijf beschikt een verscheidenheid aan technologieën voor de productie van hoogwaardige verse convenience food producten.

Reageer op dit artikel