nieuws

Opening Fabriek voor de Toekomst Voeding

Economie & Bedrijven

Opening Fabriek voor de Toekomst Voeding

Op 28 september worden de fabriekspoorten van de Fabriek voor de Toekomst Voeding in Roeselare officieel geopend. Diverse prominente sprekers bespreken hun visie op innoveren door samenwerking tussen stakeholders.

Na anderhalf jaar hard werken en investeren in de materiële en de immateriële uitbouw van het Huis van de Voeding in Roeselare staat de Fabriek van de Toekomst Voeding klaar om de West-Vlaamse Voedingsindustrie maximaal te ondersteunen.

Europees beleid

Ter gelegenheid van de opening zullen verschillende partijen aan het woord komen. Na de verwelkoming door de CEO van Agristo en strategische coach van de Fabriek voor de Toekomst Voeding Dirk Decoster, zal Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere de impact van het Europees beleid op de Vlaamse voedingsindustrie toelichten.

Innoveren door samenwerking

Vanuit het Huis van de Voeding zullen Yves De Bleecker, coördinator expertisecentrum agro- en biotechnologie Vives Campus Roeselare, Piet Deschuttere, innovatiemanager voeding UGent en KULeuven, vanuit TUA West, en Stefan Coghe, R&D-manager Flanders’ FOOD nader ingaan op innoveren door samenwerking.

Rondleiding

Na het slotwoord van gedeputeerde Jean de Bethune is een informatief bezoek aan de nieuwe ruimtes binnen het Huis van de Voeding voorzien.

Inschrijven

Het aantal plaatsen voor de officiele opening is beperkt. Inschrijven kan via deze link.

Reageer op dit artikel