nieuws

Voormalig topman Rousselot leidt NIZO

Economie & Bedrijven

Voormalig topman Rousselot leidt NIZO

De voormalige CEO van Rousselot Villaume Kal is Ad Jurriaanse opgevolgd als CEO bij NIZO food research. Kal heeft ruime managementervaring in de ingrediëntenindustrie.

NIZO topman Ad Juriaanse ging eind vorige maand met pensioen. De Nederlander Villaume Kal (46) was 3 jaar lang CEO van Rousselot, producent van gelatine voor farmaceutische en voedingsapplicaties. Voor Rousselot werkte hij in diverse managementposities bij DSM.

Uitgebreide ervaring

Volgens NIZO food researc brengt Kal uitgebreide ervaring mee met het verbeteren van de prestatie van organisaties, verandermanagement en implementatie van strategische initiatieven gericht op operationele excellentie en innovatie.

Gezondheid en voeding

Villaume Kal: “Onderzoek in gezondheid en voeding gaan samen. De farmaceutische industrie kijkt naar de impact van voedingscomponenten terwijl de foodindustrie de gezonde effecten van haar producten onderzoekt. Deze bedrijven leunen steeds meer op de expertise van NIZO op het gebied van eiwitten, microbiomen en de gerelateerde big-data analyes. Er is daarom voldoende ruimte om te groeien.”

Reageer op dit artikel