nieuws

ILVO en Food Pilot doen mee aan Openbedrijvendag

Economie & Bedrijven

ILVO en Food Pilot doen mee aan Openbedrijvendag

ILVO en Food Pilot, opgericht door ILVO en Flanders’ FOOD, nemen op zondag 2 oktober deel aan de VOKA Open Bedrijvendag. Dit is bij uitstek de gelegenheid voor een informeel bezoek aan beide onderzoeksinstituten, al dan niet samen met familie en vrienden.

De Openbedrijvendag op zondag 2 oktober biedt het publiek tussen 10:00 en 17:00 uur de kans om een blik te werpen in de Food Pilot, waar onderzoekers uit de agrovoedingsindustrie samenwerken met voedingswetenschappers van ILVO aan de voeding van morgen.

Voeding van morgen

Bezoekers krijgen antwoorden als: kan onze voeding evenwichtiger, voedzamer, energiezuiniger, houdbaarder, gezonder, lekkerder? Hoe werkt onderzoek in op een meer technologisch, duurzaam, geïntegreerd, rendabeler, gezonder en klimaatbewust leven? Ook kan geproefd worden van enkele nieuwigheden!

De locatie is Food Pilot, Brusselsesteenweg 370, 9090 Melle.

Vele wetenschappelijke thema’s

Is wetenschap rond voeding, landbouw, plant en dier, visserij, groene ruimte… sexy genoeg? Het antwoord op die vraag komt aan bod op de verschillende sites van ILVO. Daar kan kennis gemaakt worden met de talrijke wetenschappelijke onderzoeksthema’s: bodem, biggen, bio(massa), gras, groei, groenbedekker, mest, machine, miscanthus, melk, mousse, paté, pathogeen, prei, poot, vee, veldproef, ventilatie, voedsel, zee, zuivel, zuurstof… Zin om te komen proeven van de landbouw van de toekomst?

De locaties zijn: ILVO Plant / Technologie, Caritasstraat 39, 9090 Melle en ILVO Dier / Visserij / Maatschappij, Scheldeweg 68, 9090 Melle.

Tien jaar wetenschappelijk onderzoek

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) is precies 10 jaar actief als Vlaams wetenschappelijk onderzoekscentrum. Maar we zijn al meer dan 80 jaar actief in onderzoek ten dienste van landbouwers, tuinders, veehouders, vissers, voedingsverwerkers en aanverwanten en dit met innovaties en kennis.

Reageer op dit artikel