nieuws

Nieuw merk ‘Wageningen University & Research’

Economie & Bedrijven

Nieuw merk ‘Wageningen University & Research’

Wageningen University en onderzoeksinstituten gaan vanaf deze maand verder als één merk: ‘Wageningen University & Research’. Food & Biobased Research heet nu Wageningen Food & Biobased Research.

Door zich als één organisatie te presenteren, wil Wageningen University & Research (WUR) beter duidelijk maken waar zij voor staat: een combinatie van een universiteit en marktgerichte researchinstituten die zowel in Nederland als internationaal uniek is.

Onderzoeksinstituten

Zo gaat Food & Biobased Research (foto) verder als Wageningen Food & Biobased Research. De onderzoeksinstituten zoals Alterra, LEI, Imares en Central Veterinary Institute hanteren voortaan de namen ‘Wageningen Environmental Research’, ‘Wageningen Economic Research’, ‘Wageningen Marine Research’ en ‘Wageningen Bioveterinary Research’.

RIKILT behoudt in verband met lopende fusiebespreking voorlopig de huidige naam en combineert deze met de nieuwe merknaam Wageningen University & Research.

Stichting Wageningen Research

Juridisch blijft de structuur van de organisatie gelijk. Wageningen University behoudt zijn huidige juridische naam en de Stichting Landbouwkundig Onderzoek (Stichting DLO) krijgt de juridische naam Stichting Wageningen Research.

Reageer op dit artikel