nieuws

Sligro Food Group maakt België tweede thuisbasis

Economie & Bedrijven

Sligro Food Group maakt België tweede thuisbasis

ISPC België wordt overgenomen door de Nederlandse Sligro Food Group. België wordt hiermee een tweede thuisbasis voor de Sligro Food Group, dat met 24% markaandeel marktleider is in de Nederlandse foodservicemarkt.

Met de overname van ISPC verwacht Sligro Food Group een sterke basis te hebben voor haar ambitie om in België een netwerk zelfbedienings- en bezorgvestigingen voor horeca en grootverbruik op te zetten. Sligro wil met ISPC de komende jaren graag verder groeien in haar huidige marktsegmenten. Uitbreiding van het vestigingennetwerk naar andere Belgische steden is daar een onderdeel van.

Sligro Food Group

Sligro Food Group is een beursgenoteerd familiebedrijf dat ruim 80 jaar actief is in de Nederlandse markt voor foodservice en foodretail. Sinds begin 2016 is Sligro Food Group door de overname van JAVA Foodservice te Rotselaar eveneens actief op de Belgische markt. Sligro Food Group realiseerde met 11.000 medewerkers in 2016 ruim € 2,8 miljard omzet. Het bedrijf is met 24% marktaandeel marktleider in de Nederlandse foodservicemarkt en bedient daar het midden en hogere segment van de markt met een uitgebreid assortiment van 75.000 artikelen inclusief alle dagvers specialiteiten en food gerelateerde non food. 

Tweede thuisbasis

“Ik ben zeer opgetogen dat ISPC met zijn uniek assortiment en uitermate hoge klantenservice, die dagdagelijks wordt geleverd door een uitmuntend team van gepassioneerde medewerkers, toetreedt tot een gespecialiseerde groep die van België zijn tweede thuisbasis wil maken”, zegt Ivan Sabbe, CEO van ISPC. Hij zal tot augustus 2017 leiding geven aan ISPC en in deze periode de zaken zorgvuldig overdragen. “Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC.”

Cash & Carry

Sabbe is ervan overtuigd dat het trouw cliënteel nog beter bediend zal kunnen worden. “Gezien Sligro nog geen Cash & Carry activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst.”

Sligro 3.0

De Sligro-ISPC vestigingen zullen een optimale combinatie worden van de huisstijl van Sligro 3.0 zoals deze op dit moment in Nederland wordt uitgerold en de prachtige kwalitatieve assortimenten en service van ISPC. Ook visgroothandel Océan Marée zal onderdeel uitmaken van de overname.

 
Reageer op dit artikel