nieuws

Speed dates met CEO’s voedingsindustrie

Economie & Bedrijven

Speed dates met CEO’s voedingsindustrie

Kulak studenten legden vorige week tijdens het Food Future Proof event de eerste hand aan hun professioneel netwerk. Ze werden in contact gebracht met West-Vlaamse ondernemers. Samen brachten ze een avond door waar het thema ‘uitdagingen van de voedingsindustrie’ als rode draad fungeerde.

“Al snel werd duidelijk dat de opkomst groter zou zijn dan oorspronkelijk ingeschat”, verklaarde Patrick Maselis, die als gastheer de Kulak studenten en ondernemers ontving op het industrieterrein van Maselis te Roeselare. De interesse was inderdaad groter dan verwacht, maar liefst 170 aanwezigen verzamelden zich in Roeselare voor het Food Future Proof event.

Boeiend bedrijfsbezoek

Een boeiend bedrijfsbezoek aan Mulder Natural Foods met professionele begeleiding was het startschot van de dag. Dit groeiend bedrijf zal de komende jaren nieuwe mensen kunnen gebruiken. De studenten werden dan ook met open armen ontvangen en kregen al naargelang hun opleiding een aangepaste rondleiding. 

Flanders’ FOOD

Het avondluik werd door Inge Arents, algemeen directeur van Flanders’ FOOD, ingeleid. Met haar keynote: Is onze (West-)Vlaamse voedingsindustrie Food Future Proof? zette ze meteen de toon voor het overkoepelende thema van de avond. In het aansluitende panelgesprek poneerden 4 studenten telkens een stelling over de voedingsindustrie. “Vis maakt je slimmer” en “De voedingsindustrie steunt op de samenwerking tussen burgerlijk en bio-ingenieurs” waren enkele van de stellingen die elk op hun beurt ontleed, bekrachtigd en/of weerlegd werden door een van de aanwezige professoren in het panel.

Speeddate met CEO

Na het panelgesprek kregen studenten, via een formule die veel weg had van speeddaten (foto), de mogelijkheid om CEO’s uit diverse sectoren te ontmoeten. Het doel van deze avond was vooral om de kloof tussen studenten en het bedrijfsleven te overbruggen.

“Dankzij dit event kreeg ik vooral een duidelijker zicht op waar ik na mijn studies bio-ingenieur allemaal terecht kan”, zei Michiel De Baets. Michiel zit in de derde bachelorfase van de opleiding tot bio-ingenieur en reisde als ex-Kulakstudent vanuit Leuven om het event mee te maken. “Ik ontmoette vanavond veel interessante mensen en heb enkele businesscards kunnen verzamelen. Eenmaal ik afgestudeerd ben, zie ik die personen dus misschien nog eens terug (lacht).” De avond mondde uit in een spontane en gezellige praatgelegenheid tussen student en ondernemer.

 
Reageer op dit artikel