nieuws

BEMAS: “Betrouwbaarheid moet in de missie van voedingsbedrijven”

Economie & Bedrijven

BEMAS: “Betrouwbaarheid moet in de missie van voedingsbedrijven”

“Betrouwbaarheid moet in de missie van voedingsbedrijven staan”, zegt Wim Vancauwenberghe van BEMAS, de Belgische onderhoudsvereniging, in VMT Food magazine. “Vanuit maintenance staat het verzekeren van de productiebetrouwbaarheid voorop. Cruciaal is dat medewerkers samenwerken en wel met dezelfde visie en doelstellingen voor ogen.”

“Betrouwbaarheid in een voedingsbedrijf betreft niet alleen kwaliteit en voedselveiligheid, maar ook de beschikbaarheid van installaties en de logistiek.” Dit zegt Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS, de Belgische onderhoudsvereniging. Hij beschouwt betrouwbaarheid duidelijk als de opportuniteit voor een hogere efficiënte op alle fronten. “Focus op het elimineren van defecten en het voorkomen van storingen. De productrisico’s moeten minimaal zijn, terwijl natuurlijk ook het budget onder controle blijft.”

Duidelijke bedrijfsdoelstellingen

Het is voor hem evident dat dit gebeurt op een gestructureerde wijze met de duidelijke bedrijfsdoelstellingen. “Wat verwacht de organisatie als geheel van de installaties vandaag, maar ook morgen en overmorgen. Alleen dan kunnen de juiste beslissingen genomen worden.” Betrouwbaarheid is niet alleen de verantwoordelijkheid van de technische of onderhoudsdienst. “Alleen door samen te werken – dit begint al tussen productie- en technische medewerkers – kunnen resultaten worden geboekt.”

Het interview in VMT Food 1, 2017

Lees het volledige interview in VMT Food 1, 1 maart 2017 (pag. 18-19)

Reageer op dit artikel