nieuws

Urban Crop Solutions levert totaaloplossing

Economie & Bedrijven

Urban Crop Solutions levert totaaloplossing

Het Belgische landbouwtechnologiebedrijf ‘Urban Crops’ heeft zijn bedrijfsnaam veranderd naar ‘Urban Crop Solutions’. Deze nieuwe naam benadrukt beter de kernactiviteiten van het bedrijf, namelijk het ontwikkelen van totaaloplossingen voor verticale landbouw overal in de wereld.

“Onze nieuwe naam Urban Crop Solutions vertegenwoordigt beter het zakenmodel van ons bedrijf, zijnde een onafhankelijke aanbieder van totaaloplossingen voor verticale landbouw met uitgebreide naverkoopdiensten”, zegt Maarten Vandecruys, mede-oprichter en zaakvoerder van Urban Crop Solutions.

Systeembouwer

“Gecategoriseerd worden als een systeembouwer past ook beter bij onze interne bedrijfsfilosofie en kernwaarden om bedrijfszekere en kwalitatieve installaties, producten en diensten af te leveren”, vult Frederic Bulcaen, mede-oprichter en voorzitter van Urban Crop Solutions, aan. “Alles wat wij ontwikkelen en bouwen moet minstens van industriële kwaliteit zijn.”

Duurzamere productie

Gewassen kweken in een gesloten omgeving bestaande uit meerdere lagen met klimaatcontrole en met door Urban Crop Solutions zelf ontwikkelde led-lichten leidt volgens het bedrijf tot kortere groeicycli, hogere waterefficiëntie, flexibele maar gegarandeerde oogst en veilige en gezonde gewassen (er zijn geen pesticiden of herbiciden nodig in het groeiproces).

Tailor made

De op maat gemaakte groei-infrastructuur van Urban Crop Solutions kan geïnstalleerd worden in nieuwe gebouwen, maar ook in bestaande (industriële) gebouwen en ongebruikte ruimtes van bijvoorbeeld appartementen en kantoren. Bovendien geeft het de klanten van Urban Crop Solutions de mogelijkheid om in hun installaties verschillende gewassen al of niet door elkaar, lokaal te laten groeien, oogsten en consumeren, op dagelijkse basis en in elk gekozen volume.

Reageer op dit artikel