nieuws

FAO: Voedselzekerheid nog verder onder druk

Economie & Bedrijven

FAO: Voedselzekerheid nog verder onder druk

Niet minder dan 108 miljoen mensen verkeerden in 2016 in ernstige voedselonzekerheid. Dat is 28 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Deze resultaten zijn gepubliceerd in een rapport: Global Report on food crises waarin de Europese Unie, USAID/FEWSNET, regionale voedselzekerheidsorganisaties samenwerkten met de FAO, Unicef en de WFP.

Conflicten

De dramatische stijging – ondanks internationale inspanningen – laat zien dat mensen moeite hebben om voedsel te produceren of te bereiken door conflicten, hoge voedselprijzen in lokale markten en extreme weersomstandigheden zoals droogte en sporadische regenval veroorzaakt door El Niño.

Conflicten zijn de drijvende factor achter 9 van de 10 slechtste humanitaire crises. Dit onderstreept het sterke verband tussen vrede en voedselzekerheid, zo blijkt uit het Global Report on Food Crises 2017.

“Dit rapport toont aan dat het nodig is om snel en specifiek te handelen om een effectief te antwoorden op de food crises,” zegt Neven Mimica, commissaris voor internationale coöperatie en ontwikkeling.

Reageer op dit artikel