nieuws

Vion Food Group profiteert van stijgende vraag varkensvlees (video)

Economie & Bedrijven

Vion Food Group profiteert van stijgende vraag varkensvlees (video)

Vion Food Group behaalde het afgelopen jaar een nettowinst van €31 miljoen. Bovendien verhoogde het bedrijf de transparantie binnen de vleesindustrie.

Dit maakte Vion bekend in zijn jaarrapport 2016.

Duurzaamheidsrapport

Ook publiceerde het vleesbedrijf voor de eerste keer een duurzaamheidsrapport.
Francis Kint, CEO Vion: “Met de publicatie van ons eerste jaarlijkse CSR rapport doen we verslag van onze inspanningen en prestaties. Ook willen we de dialoog en creativiteit met onze stakeholders stimuleren ten aanzien van deze belangrijke kwesties. “

Rendement en geïnvesteerd vermogen

Naast een nettowinst van €31 miljoen, tegenover de nettowinst van € 22 miljoen in 2015, behaalde Vion een normalisatie van de Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation en Amortization (EBITDA). Deze steeg van €45 miljoen in 2015 naar € 60 miljoen in 2016.

“De EBITDA is gestegen naar €60 miljoen, wat resulteert in een rendement en geïnvesteerd vermogen van 5,6 procent. Hoewel dit nog geen bevredigend niveau is, zijn we met het investeringsprogramma van €180 miljoen in de afgelopen drie jaar, de rationalisatie van onze productiefootprint en meerdere commerciële successen goed op weg naar verbetering. We zien nu duidelijk de waardering van alle stakeholders voor onze enorme inzet, en we zijn van plan om deze succesvolle koers ook in 2017 voort te zetten,” aldus Kint.

Stijgende vraag naar varkensvlees

De vraag naar varkensvlees is wereldwijd gestegen in 2016, zo ook in China. Hier heeft Vion dan ook een marktaandeel van acht procent in de Chinese import verkregen in het afgelopen jaar.

Dierenwelzijn

Daarnaast veranderde Vion van een leverancier in een categoriespecialist. Zo breidde Vion onder andere uit met een dierenwelzijnsprogramma ‘Good Farming Star’ en de ontwikkeling van de Food Service-divisie voor totaaloplossingen voor cateraars.

Transparantie

Verder wil Vion de transparantie van de vleessector doorzetten. De Duitste website vion-transparenz.de licht de werkwijze van Vion toe, maar geeft ook feiten en cijfers naar aanleiding van audits en een discussieforum voor zijn stakeholders.

In maart maakte Vion al bekend de transparantie, door middel van video’s, door te willen zetten naar Nederland.

Investeringen in rundvlees

Dit jaar wil het bedrijf investeren in de bouw van de nieuwe slachterij voor rundvlees in Leeuwarden. Vion zal zich ook hier richten op vleesconcepten op basis van kwaliteit en dierenwelzijn.

Reageer op dit artikel