nieuws

Nieuwe managing directeur voor Mondelēz

Economie & Bedrijven

Nieuwe managing directeur voor Mondelēz

Mondelēz International benoemt Jan Willem Balk begin mei 2017 tot managing directeur in de Benelux. Hij volgt Balk Marie-Pascale Sire op, die een nieuwe rol zal vervullen binnen het West-Europese directieteam.

Als hoofd van de Benelux-activiteiten zal Balk invulling geven aan de groeiambitie van Mondelēz.

Kraft Foods en Cadbury

Balk heeft de afgelopen 25 jaar meerdere leidinggevende functies vervuld in de levensmiddelenindustrie. In 2012 was hij verantwoordelijke voor de commerciële integratie van Kraft Foods, LU en Cadbury. Daarvoor werkte hij onder meer bij Douwe Egberts en LU General Biscuits.

Merkenportfolio

Balk is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “De afgelopen jaren hebben we de Nederlandse divisie van Mondelēz International verder kunnen uitbouwen tot een leidende speler in de snacks markt. We zette in op een sterke klantenfocus en hoge betrokkenheid van alle medewerkers die de iconische merkenportfolio verder uitbouwden. Ik kijk er erg naar uit om die ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau.”

Reageer op dit artikel