nieuws

Crelan reikt ‘Coups de coeur’ uit

Economie & Bedrijven

Crelan reikt ‘Coups de coeur’ uit

Op 29 juli reikte coöperatieve Crelan bank op de beurs van Libramont voor het eerst zes ‘Coups de coeur’ uit ter stimulering voor veelbelovende projecten in de landbouw – en voedingssector. Crelan en crowdfundingplatform MiiMOSA sluiten hiermee hun eerste gezamenlijke crowdfundingcampagne af.

Crelan koos resoluut voor de landbouwbeurs van Libramont om de ‘Coups de coeur’ uit te reiken en zo deze campagne feestelijk af te sluiten. De passie voor de landbouw is de gemene deler van de beurs en de 220.000 bezoekers, MiiMOSA, Crelan en last but not least alle deelnemers aan de campagne.

MiiMOSA

MiiMOSA is het eerste crowdfundingplatform dat zich uitsluitend richt op initiatieven binnen de landbouw- en de voedingssector. De specifieke werkwijze van MiiMOSA stimuleert een persoonlijke band tussen de initiatief- en de deelnemers waardoor deze laatsten vaak overtuigde klanten worden van de onderneming die ze steunen. Dat concept spreekt de coöperatieve bank aan.

Philippe Voisin, CEO Crelan: “In het tachtigjarige bestaan van onze bank hebben we een stevige expertise opgebouwd in kredietverstrekking in het algemeen en specifiek voor de land- en tuinbouwsector. Crowdfunding breidt de mogelijkheden van financiering voor de ondernemer uit.”

Zes projecten

Van de 17 projecten mocht Crelan er zes gelukkig maken met een mooie bonus van 500 euro. Een jury, samengesteld uit leden van Crelan en de Waalse landbouworganisatie FWA, selecteerde de winnaars op grond van innovatie, ondernemerschap en de mate waarin we de vier waarden van Crelan (verantwoord, respectvol, persoonlijk, verbonden) herkenden in de projecten.

De Coup de Coeur-winnaars

  1. Amélie Genon, Trois-Ponts (Luik) Project: Belgische bio-yoghurt op basis van geiten- en koeienmelk Ingezamelde bedrag: 6.555 euro
  2. Xavier France, Sprimont (Luik) Project: Familiaal melkveebedrijf omvormen tot een microkaasmakerij Ingezamelde bedrag: 6.964 euro
  3. La ferme du Champ du Loup (foto), Lobbes (Henegouwen) Project: Schuur verbouwen en inrichten als een pedagogisch centrum Ingezamelde bedrag: 2.410 euro
  4. Le Rucher du Chanteloup, Verviers (Luik) Project: Uitbreiding imkerij in de vallei van de Vesder Ingezamelde bedrag: 4.580 euro
  5. Micro-brasserie “La Faucheuse”, Rouvroy (Luxemburg) Project: Opstart microbrouwerij “La Faucheuse” Ingezamelde bedrag: 10.010 euro
  6. Idées fertiles, Wezet (Luik) Project: Aanleg gemeenschappelijke stadstuin Ingezamelde bedrag: 3.000 euro
Reageer op dit artikel