nieuws

FrieslandCampina verkoopt Riedel aan investeringsmaatschappij

Economie & Bedrijven

FrieslandCampina verkoopt Riedel aan investeringsmaatschappij

FrieslandCampina zette Riedel eerder dit jaar in de etalage. Het bedrijf wilde zich volledig richten op zuivel. Daar paste de producent van sappen zoals Appelsientje niet bij. De nieuwe eigenaar van Riedel is de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment.

Standard Investment heeft belangen in onder andere Burger King Nederland en Dutch Bakery. Ze richten zich op kleine tot middelgrote bedrijven met een omzet tussen de €15 miljoen en €150 miljoen waar ze groei- of verbeterpotentieel zien. Ze melden dat de overname van de sapproducent gevestigd in Ede een belangrijke uitbreiding van het portfolio vormt.

Lagere consumptie vruchtensappen

“Riedel is marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken, maar we drinken met z’n allen ongeveer een kwart minder vruchtensappen dan tien jaar geleden. Dat is ook niet aan Riedel voorbijgegaan,” verklaart Guido Grobbink, partner bij Standard Investment. Hij zie desondanks veel kansen voor het bedrijf.

Potentie Appelsientje Halfzoet

Grobbink meldt tegen het FD dat de potentie van Riedel onder de vlag van FrieslandCampina niet te weinig uitkomt. Het bedrijf is volgens Grobbink nog redelijk winstgevend maar minder ondernemend geleid.

Standard Investment wil investeren in Appelsientje Halfzoet en Dubbelfrisss Bronwater, die meeliften op de populariteit van caloriearme dranken waar vruchtensappen flinke concurrentie van ondervinden.

“Wij willen de nadruk leggen op de inherente kwaliteiten van fruit- en vruchtensappen en het belang daarvan voor een uitgebalanceerde levensstijl. Dat is een grote uitdaging, maar we hebben veel vertrouwen in de werknemers en het management”, aldus Grobbink.

De verwachting is dat de transactie eind 2017 is afgerond. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel