nieuws

Positieve reacties op maatregelen overheid

Economie & Bedrijven

Positieve reacties op maatregelen overheid

Zowel de Boerenbond als Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders reageren positief op de maatregelen van de federale regering in het kader van de fipronilaffaire.

Zowel Boerenbond als Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders beseffen wel dat dit voorstel van maatregelen nu nog moet genotificeerd worden aan Europa en dat de wijziging van wetgeving tijd vraagt. “Maar de eerste stappen zijn snel gezet en dit is een hart onder de riem van alle getroffen pluimveebedrijven”, reageerde Sonja De Becker vorige na afloop van het overleg met de federale overheid.

Opsteker voor de pluimveehouders

Voorzitter Danny Coulier van de Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders: “De vergoedingen zullen nog niet voor direct zijn, maar we hopen dat de overheden hier ook wat vaart achter zetten zodat de getroffen pluimveehouders opnieuw wat kunnen ademen”, zegt de voorzitter. 

De snelheid waarmee het dossier behandeld wordt, vindt hij een opsteker voor de getroffen pluimveehouders: “de sector voelt zich gesteund in deze crisistijden. Wij zijn slachtoffer geworden van iets wat we helemaal niet wouden en zijn blij dat de overheid dit ook zo erkent”.

Reageer op dit artikel