nieuws

Dossche Mills neemt Meneba Holding over

Economie & Bedrijven

Dossche Mills neemt Meneba Holding over

Het Belgische Dossche Mills neemt de Nederlandse Meneba Holding BV over. De overname vereist nog wel goedkeuring van de ondernemingsraad van Meneba en de Nederlandse Autoriteit voor Consument en Markt (ACM).

Samen tellen de twee fabrikanten van bakkerijgrondstoffen bijna 500 medewerkers, goed voor een omzet van €350 miljoen.

Door de overname zullen Dossche Mills en Meneba nog efficiënter haar klanten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk kunnen bedienen vanuit verschillende locaties.

Familiebedrijf

Volgens André van der Padt, ceo van Meneba, is de toekomst van zijn bedrijf veilig gesteld. “Met deze overname komt Meneba eindelijk terecht waar het hoort: bij een familiebedrijf die over generaties denkt. Met de gezamenlijke kennis ben ik blij onze klanten nog beter te kunnen bedienen in de gehele Benelux en daarbuiten.”

Meneba meent daarnaast een betere klantenservice en een breder assortiment aan te kunnen bieden.

Internationalisering

De bedrijven zijn met de overname sterker gepositioneerd op het vlak van export van bloem buiten de Europese Unie (EU).

Kristof Dossche, ceo van Dossche Mills: “Met de sterke internationale positie van Meneba en haar sterke imago op het vlak van bakkerijbloem zullen wij in staat zijn nog beter in te spelen op marktwensen en de noodzakelijke schaalvergroting die onze klanten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland van ons verlangen.”

Reageer op dit artikel