nieuws

FEVIA Vlaanderen en FIT slaan de handen in elkaar

Economie & Bedrijven

FEVIA Vlaanderen en FIT slaan de handen in elkaar

FEVIA Vlaanderen sloot een structurele samenwerkingsovereenkomst af met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. Dit is ook duidelijk zichtbaar op de Anuga in hal 2.1. FEVIA en FIT brachten gezamenlijk een boekje uit met alle Belgische bedrijven op deze beurs. Food.be wordt duidelijk gepromoot.

FEVIA Vlaanderen zet samen met haar leden en partners de kwaliteit, diversiteit en innovatie van onze voeding internationaal in de kijker met het promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.”

Focussector

Voeding is één van de vijf focussectoren in deze internationaliseringsstrategie. En met goede reden: de Vlaamse voedingsindustrie is de onbetwiste sterkhouder binnen de Vlaamse industrie, en een belangrijke werkgever met 3.300 bedrijven en 160.000 directe en indirecte jobs. De sector blijft bovendien groeien, in de eerste plaats dankzij de export van voeding en dranken. Maar liefst de helft van de omzet van Vlaamse voedingsbedrijven -20 miljard euro in 2016- komt uit export.

Structurele partnerschappen

Niet alleen FEVIA Vlaanderen zal nauwer gaan samenwerken met FIT. Ook 16 andere ondernemersorganisaties, kamers van koophandel, federaties en clusters ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met FIT om de internationalisering van Vlaamse bedrijven een versnelling hoger te schakelen. Enkele namen zijn: Unizo, Agoria, VOKA, maar ook essenscia.

Deze structurele partnerschappen gelden voor de periode 2017-2021. Ze overstijgen de eerdere projectmatige samenwerking en zijn gebaseerd op een gelijk verdeelde cofinanciering tussen de partners en FIT. Jaarlijks vindt een evaluatie plaats van vooraf bepaalde kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Zo kan de impact van de samenwerking gemeten worden.

 

Reageer op dit artikel