nieuws

Flanders’ FOOD en VMT Food organiseren studiedag: “Eerlijk (over) eten”

Economie & Bedrijven

Flanders’ FOOD en VMT Food organiseren studiedag: “Eerlijk (over) eten”

Flanders’ FOOD en VMT Food hebben de handen in elkaar geslagen om de voedingssector en haar stakeholders wegwijs te maken in een eerlijk en transparant beleid, essentieel voor een toekomst met meer consumentenvertrouwen. Op 8 februari 2018 vindt de studiedag “Eerlijk (over) eten” plaats in Beveren.

Veel vertrouwen lijken consumenten niet te hebben in de voedingsindustrie, als we zien wat er allemaal niet in de media verschijnt. Hun argwaan komt voornamelijk voort uit onwetendheid, voor hen zijn voedingsbedrijven immers een beetje een ‘black box’.

Studiedag “Eerlijk (over) eten”

Tijdens de studiedag “Eerlijk (over) eten”willen Flanders’ FOOD en VMT Food drie aspecten van deze thematiek aan bod laten komen:

Eerlijke communicatie

Eerlijke communicatie (plenaire sessie): Eerlijk communiceren naar de consument is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want voeding is een delicaat onderwerp met vele aspecten. Hoe beginnen we eraan?

Eerlijke ingrediënten

Eerlijke ingrediënten (parallelsessie): Wat natuurlijk is, is niet altijd duurzaam, maar daar zijn consumenten vaak niet van op de hoogte. Ze kijkend argwanend naar ggo’s en synthetische biologie, maar is dat wel terecht?.

Eerlijke keten

Eerlijke keten (parallelsessie): Soms loopt het mis, door fouten, omstandigheden of fraude. Wat ook de oorzaak, de schuldige vinden is geen sinecure. Een transparanter systeem kan misschien niet altijd voorkomen, maar maakt het wel mogelijk om eerder in te grijpen en de schade te beperken.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie en de mogelijkheid voor inschrijven vindt u via de website van Flanders’ FOOD.

Alimento geeft een tussenkomt van 120 € voor alle deelnemers ressorterend onder Paritair Comité 220

Reageer op dit artikel